Rakkaudesta kirjanpitoon

Minusta ei pitänyt tulla kirjanpitäjää, mutta jotenkin ajauduin tälle alalle ja se vei mukanaan, vaikka en pystykään käyttämään siinä sitä luovuutta, joka elää sisälläni. Voitteko kuvitella, että nykyään minulle tuottaa suurta iloa keksiä uusia ideoita budjetin tai jonkun talousraportin Powerpoint-esitykseen, tai että toimintakertomuksen kirjoittaminen saa minut ihan flow-tilaan :). 

Okei, mennään asiaan eli kirjanpitoon. Palveluuni kuuluu siis kirjanpidon tekeminen joko kuukausittain, kolmen kuukauden välein, vuosittain tai miten sovitaan (lakien puitteissa tietenkin). Olen hyvin joustava, ja sovimme aina asiakkaan kanssa parhaiten sopivat palvelut. Minulla on asiakkaita, joilla alv-kausi on vuosi, jolloin kirjanpito tehdään kerran vuodessa tai kuukausittain (useimmat eivät halua maksaa isoa alv-summaa kerran vuodessa, vaan mieluummin jaksottavat sen). Joillekin ei-alvillisille asiakkaille kirjanpito tehdään muutaman kuukauden välein, mutta useimmille kuukausittain. Asiakkaat ja heidän yritystoimintansa on erilaista, ja minä toimin sen mukaan. 

Kuukausihinta voi ensin katsottuna vaikuttaa kalliilta, mutta se sisältää myös tilinpäätöksen ja veroilmoituksen. Niistä yleensä veloitetaan 100 eurosta alkaen työmäärästä riippuen. Minusta tietty kuukausiveloitus on paras vaihtoehto sekä asiakkaalle että itselleni - asiakkaan ei tarvitse pelätä, että tulee joku järkyttävän iso lasku loppuvuodesta, kun siinä on tilinpäätös ja veroilmoitus mukana. 

Logoviritelmä