Munni`s Residence
Smeg Minun Smeguli
Amme

AirBnb - Munni`s Residence

Olen aina vitsaillut, että minulla on yhden tähden hotelli, ja se tähti olen minä:). No - haaveesta tuli totta, kun aloitin pari vuotta sitten AirBnb-majoittajana vuokraamalla yhtä huonetta asuntoni yläkerrassa. Munni`s Residence syntyi pienen unelman takia: olin kovasti ihastunut vaaleanpunaiseen Smegin astianpesukoneeseen, mutta sehän ei ole kovin järkevä hankinta, koska samalla rahalla saa jopa neljä ihan toimivaa konetta. Mietin, että pitää keksiä jotakin ylimääräistä tuloa, jotta voin perustella hankinnan itselleni, muille ei onneksi tarvitse. Eniveis-  keksin sitten, että kokeilenpa minäkin niin suosittua majoittamista ja tein yläkerran toisesta makkarista vierashuoneen. Laitoin sen joskus tammikuussa auki, ja yllätys oli suuri, kun siitä tulikin aika suosittu.  

Majoituskohteen nimi keksittiin, kun lapsenlapseni puhumaan opetellessaan sanoi minua munniksi, mummi taisi olla vähän vaikeampi sanoa. Residence tulee siitä, kun nuoriso nimitti asuntoani Rantsun residenssiksi.   

Valitettavasti joudun nyt pitämään taukoa vuokraustoiminnasta koronaviruksen takia, mutta toivon ja uskon, että viruspaholainen saadaan kuriin ja elämä palaa hitaasti, mutta varmasti ennalleen. Kalenteri on helppo avata ja laittaa kiinni ihan omien suunnitelmien ja kiireiden mukaan - en halua vieraita, jos minulla on työ- tai muita kiireitä. Asun lähellä yliopistoa ja vastapäätä ammattikorkeakoulua, ja siksi huoneeni on ollut suosittu majoituskohde opiskelijoille ja opettajille.

Majoittaminen silloin tällöin on tosi kivaa, olen tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin sekä Suomesta että ulkomailta. Eräs vieraani sanoikin, että sekä majoittajan että majoittujan pitää olla tietyntyyppisiä - kaikille ei sovi, että jakaa tilat majoittajan kanssa. Olen otettu siitä, että majoittujat ovat sijainnin ja edullisen hinnan lisäksi arvostaneet hyvää seuraa ja varsinkin Tarot-ennustukset ovat olleet piste iin päälle. Osa niistä on jopa toteutunut :).

Itsekin majoitun mielelläni AirBnb-asunnoissa reissatessani, koska arvostan sitä, että saan kontaktin paikallisiin ihan eri tavalla kuin hotellissa asuessa. Alla linkki Munni`s Residencen AirBnb-sivulle - huom! En ole ehtinyt päivittää kuvia, mm. kylppärissä on nykyään messinkinen outlookki, ja olkkarissa keltainen sohva jne - life and sisustus must go on:

https://www.airbnb.fi/rooms/31314823?s=67&unique_share_id=e7a6bad0-523e-474c-a532-8aa340242c81

P.S. Nyt kun eletään vuotta 2024 olen lopettanut AirBnb-toiminnan, mutta huone on edelleen paikoillaan. Sisustus asunnossa on jonkin verran muuttunut, keltainen sohva lähti ja tilalle tuli vanhan roosan värinen, mutta siinäkin voi istua ja jopa nukkua tarvittaessa. Vierashuoneessa yöpyvät enimmäkseen ystävät ja sukulaiset, mutta jos olet ns. vanha asiakas, niin eipä mithään. Laita viestiä, ja tule käymään. Entistä huoneessa on vain sänky, mutta siitä on tullut tosi hyvää palautetta, on kuulemma tosi hyvä nukkua. Siivouksen taso on laskenut, mutta mie olen ennallaan :)