Käpy Käpy puutarhurina

Käpyn oma sivu

Pitäisi ehtiä useammin näihin kotisivujen päivityshommiin, mutta ei vaan ole ehtinyt. Nyt huomaa, että ei osaa mitään - apua, mitä täällä pitää tehdä:). Lupasin Millalle, että Käpy saa ihan oman esittelyn, ja tässä se nyt pikkuhiljaa syntyilee. Käpy on siis tyttäreni Millan australianpaimenkoirapoika - täytti 13. toukokuuta 2023 vuoden, joten aika "hulliainen" vielä. Horoskoopissa hän on Härkä, mitä ei ehkä ihan heti huomaa, koska aika villinpuoleinen on tämä koiruli. Jostakin syystä hän on oman perheensä lisäksi vahvasti leimautunut myös minuun, ja se on aika ajoin aika rajuakin rakkautta. Jalat on ihan mustelmilla, ja kun menen hakemaan Käpyä kyläilylle, niin pyrin varautumaan ns. Käpy-laseilla (halvat monitehot), koska hän ryntää autoon ja suoraan minun syliin sellaisella vauhdilla, että "töötti" soi, radiokanava vaihtuu, turvavyö aukeaa jne. Hän on muutenkin aika huomionkipeä - ei auta Munnin pelata Candy Crushia eikä edes lukea, kun herra on maisemissa. Hän sieltä työntyy minun ja kirjan/puhelimen väliin eikä auta muu kuin alkaa rapsuttelu- tai leikkihommiin. 

Aussiet ovat todella energisiä ja äärimmäisen älykkäitä. Olen Instagramissa jo muutaman vuoden ajan seurannut erästä tyttöä, jonka Secret-koira teki aivan uskomattomia temppuja. Secret valitettavasti sairastui ja on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, mutta saamme kuitenkin seurata omistajan uuden aussien Promisen kehittymistä. Hän on kyllä melkoinen koirakuiskaaja. Käpykin on tosi nopea oppimaan ja osaa jo monenlaisia temppuja - on kierrosta, käännöstä, makaamista jne. Tällä hetkellä tuntuu, että Käpyn rakkain harrastus on silppuaminen - pahvit, muovipussit ja mikä vaan muuttuu kuin salaa pieneksi silpuksi. Valitettavasti ei tietenkään silloin, kun pitäisi saada joku saamarin pahvilaatikko pieniin osiin. Pienenä pentuna hän oli erikoistunut johtoihin - tosi kiva huomata Rodoksella, että tabletin laturin johto on melkein poikki. En ollut hoksannut sitä kotona. 

Käpy osallistuu mielellään kaikkeen tekemiseen, ja liekö hänen maalaisjuurensa syynä siihen, että rapatessa roiskuu. Mullankaivaminen on hänelle suurta iloa tuottavaa, ja kaikki rapalätäköt pitää myös tutkia tarkkaan. Hyvä, että hän ei asu täällä, koska robotti-imuri James Butler ei varmaan tykkää siivota hänen jälkiään. Käpy on nykyaikaisena nuorena myös Instagramissa, ota seurantaan @sydänkäpy niin näet, mitä kaikkea hän touhuilee :)

Puutarhurina sisätiloissa Mullanvaihtoaika
Pandoran keikan etkoilla Kävyn kanssa

Vierailulla "Käpylässä"

Milla, Ukko ja Käpy vierailevat meillä saunomassa ja yökylässä aika usein varsinkin kesällä, joten minun vierailut heidän luonaan ovat vähän harvinaisempia. Eilen eli 4.8.2023 oli kuitenkin Pandoran keikka Valdemarissa, ja olimme Millan kanssa menossa sinne. Milla ja systerit kävivät Haaparannalla töiden jälkeen, joten sovittiin, että he ottavat minut tullessa mukaan ja lähdemme sitten Millan luota keikalle. 

Käpy oli aivan innoissaan, kun astelimme sisälle ja Milla lähti heti käyttämään häntä pienellä kävelyllä, koska pieni oli ollut yksin kotona useita tunteja. Minä yritin paeta sillä aikaa terassille istumaan, mutta Käpyhän löysi minut sieltä samantien ja sain kyllä rautaisannoksen naamanpesua, näykkäisyjä ja muita hellyydenosoituksia sekä jäätävän määrän karvoja ja kuolaa vaatteisiin.

Millan laittautuessa koiraherran viihdyttäminen jäi minulle ja niinpä minä sitten rapsuttelin häntä ja hän könysi oikeastaan koko ajan minun sylissäni. Pikkuhiljaa kello alkoi liikkua siihen tahtiin, että meidänkin piti alkaa suunnitella lähtöä, ja siinähän oli pieni ongelma - miten saada koirankarvat pois minun mustista housuista ja topista - huoh. Minkäänlaista välinettä tähän ei tietenkään juuri silloin löytynyt ja Google kertoi, että märällä rätillä voi yrittää. Näin sitten tehtiin ja toivottavasti saatiin suurin osa putsatuksi. Taksi-Topin kyydillä sitten ajelimme Valtsuun, ja jätimme Käppänän vahtimaan taloa :).