Iivo Iivo retkeilee

Iivon oma sivu

Nythän on niin, että kaikki lapset ja lapsenlapset - myös karvaiset - ovat tärkeitä Munnille eli Queen of Rantavitikalle. Koska Käpy sai oman sivun, niin Iivokin saa. Iivo on tyttäreni Ellinooran ja hänen puolisonsa Iidan koira. Perheeseen kuuluu myös poika Elmo, hän on tällä hetkellä 1-vuotias. Heidän vanhempi koiransa Armas the Bern sairastui vakavasti hieman ennen Elmon syntymää, ja siirtyi koirien taivaaseen viime vuonna. Armas oli Iivon isoveli, ja hänen kanssaan minulla oli erityinen suhde, koska hän rakasti minua (ja myös muutamia muitakin naisia) varsin intohimoisesti, ja tykkäsi "kölkkiä". Iivolla ei onneksi ole moisia brutaaleja harrastuksia. 

Iivo on sekoitus valkoista paimenkoiraa ja isoa villakoiraa, ja ehkä jotain muutakin. Iivon kanssa ei ole oltu niin paljon tekemisissä, koska hän tarvitsee hoitoa hyvin harvoin, ja silloin kun tarvitsee muutamaa tuntia pitemmäksi aikaa, on pakko kääntyä nuorempien henkilöiden puoleen. Iivohan on erittäin suloinen ja mukava, ja hänellä on hyvä muisti. Meistä tuli kavereita joskus aikoinaan, kun hän oleili täällä residenssissä pitempään ja sain lahjottua hänet makkaralla - aah - niin perinteistä :). Mutta makkara auttaa siinä, että ensihaukkujen jälkeen Iivo on tosi rauhallinen, ja tykkää, kun häntä rapsuttelee. Tokihan minä vierailen heillä silloin tällöin, mutta rehellisesti sanottuna käyn siellä enemmän ihmisten takia <3, mutta toki Iivoa pitää huomioida siinä missä muitakin. 

Siis Iivo on hieman haasteellinen tapaus vanhemmalle naiselle (noin yleensä:)), koska hän on aika isokokoinen ja arka. Arkuudesta johtuen hän on aikalailla arvaamaton, ja saattaa juosta ihan minne sattuu, jos ovi on auki. Hänen kanssaan ulkoillessa on oltava koko ajan varuillaan, koska hän saattaa säikähtää toista koiraa, ihmistä tai autoa ja vetaista Munnin ties minne. Erään kerran hän oli minulla hoidossa, ja onnistui livahtamaan takaovesta ulos aivan hirmuisella vauhdilla. Siskoni oli silloin kyläilemässä täällä, ja jouduimme kyllä tekemään töitä, että saimme hänet takaisin turvallisesti sisätiloihin. Myöhemmin kuulimme, että olisi tarvinnut vain avata auton ovi, ja huutaa "Autoon!" - hän olisi kuulemma tullut nopeasti autolle :). Jos oikein ymmärsin, niin ei tarvitse olla tuttu auto. Viimeksi Iivo oli täällä nyt heinäkuussa Elmon synttärijuhlien ajan, mutta hän on kiva kaveri siksikin, että hänet voi jättää yksin ilman, että tarvitsee siirtää Lola Ramonat ja muut kengät kaappiin. Hän ei siis tee tuhoja. Jotenkin hänestä tulee mieleen Muumilaakson Nipsu, ainakin samaa näköä on ja ehkä luonnekin on samantapainen :). 

Arkajalka Iivo Munnin luona vierailulla
Iivo Rauhallisena rannalla