Tilitantti Tilitantti Tilitantti Tilitantti Tilitantti Kirjanpito-ohjelma sivulta Tilitantti.fi

Tälle sivulle olen kerännyt muutamia yritystoiminnan kannalta tärkeitä ja hyödyllisiä linkkejä. Googlaillessani Tilitinttiä jouduin sattumalta Tilitantin sivuille - se näkyy olevan kirjanpito-ohjelma. En ole kokeillut kyseistä ohjelmaa eikä minulla ole firmaankaan mitään kytköksiä, en vaan malttanut olla lisäämättä linkkiä, koska kyseessä täytyy olla joku Tilitintin sukulainen, ehkäpä Ruotsin täti:). 

https://tilitantti.fi/

Kitsas Kitsas Kitsas Kitsas Kitsas Kuvakaappaus Kitsas.fi-sivustolta

Kitsas - ilmainen kirjanpito-ohjelma

En ole vieläkään ehtinyt testailemaan tätä ohjelmaa kunnolla, mutta alku vaikutti hyvin lupaavalta. Löytyy tilikarttoja eri toimialoille ja käyttöönottokin on helppoa. Ja mikä parasta, ohjelmasta löytyy myös selkeät käyttöohjeet. Minulta kysytään aina silloin tällöin ilmaisia kirjanpito-ohjelmia - varsinkin, kun tekee esim. yhden yhdistyksen, oman yrityksen tai taloyhtiönsä kirjanpitoa, niin on selvää, että ei ole intressiä hankkia maksullista ohjelmaa, jossa on paljon hienoja, mutta itselle tarpeettomia ominaisuuksia.

Kitsaassa tilinpäätöksen laatiminen on erityisen helppoa. Sieltä pystyy tulostamaan koko tilinpäätöksen yhtenä asiakirjana. Tätä ominaisuutta ei ole monissa kalliissakaan ohjelmissa. 

Huom! Kitsas on ilmainen vain omalle koneelle asennettuna työpöytäversiona. Ohjelmasta löytyy myös maksullisia laajennusmahdollisuuksia. Kitsas on mielestäni tosi kätevä erityisesti yhdistyksille, ja niitä varten se on alun perin kehitettykin -  kokeikaa ihmeessä :)

 https://kitsas.fi/

Aatos Sign - sähköinen allekirjoitus

Loppuvuodesta 2023 ilmeni tarve sähköiselle allekirjoitukselle yksityisasioissa, ja tokihan sille on tarvetta myös yritystoiminnassa. Tutkin erilaisia vaihtoehtoja ja niitähän riittää. Vertailu on haasteellista, koska hinnoitteluperusteet eroavat toisistaan. Esim. Visma Signin halvin vaihtoehto Basic maksaa 10 €/kk ja sillä saa 72 sähköistä allekirjoitusta vuodessa. Telia Signin S-paketti maksaa myös 10 €/kk ja sillä saa 10 allekirjoitusta kuukaudessa. Ylimenevistä laskutetaan 1,25 €/kpl. Molempien vuosihinta on siis 120 € alv 0 %. Periaatteessa 72 tai 120 allekirjoitusta vuodessa riittäisi myös omiin tarpeisiin, mutta esim. tuossa Telialla olisi heti ongelmana se, että suurin osa allekirjoituksista ajoittuisi maalis-huhtikuuhun, jolloin kk-määrä ylittyisi ja tulisi lisämaksua, kun taas muina kuukausina ei tulisi kuin yksittäisiä allekirjoituksia, jolloin maksaisi ns. tyhjästä monta kuukautta. 

Google löysi myös Aatos Signin, jota päädyin kokeilemaan. Aatos on juristien kehittämä palvelu, jossa sähköisen allekirjoituksen lisäksi voi itse laatia erilaisia asiakirjoja juristien avustuksella (toki niille on eri hinnat). Aatos Sign tarjoaa kaksi ilmaista allekirjoitusta, ja sen jälkeen pitää hankkia joku tarjolla olevista paketeista. Päädyin valitsemaan Aatos Huoleton paketin, joka maksaa tällä hetkellä (2.3.2024) 69 €/vuosi sis. alv 24 %. Paketti sisältää rajattoman määrän allekirjoituksia sekä edunvalvontavaltuutuksen, hoitotahdon, avioehdon ym. 

Olen käyttänyt Aatos Signia sopimusten, pöytäkirjojen ja tilinpäätösten allekirjoituksessa, ja se on toiminut kyllä tosi hienosti. Asiakirja on helppo ladata palveluun, allekirjoittajille lähtee sähköposti samantien, ja minulle tulee viesti heti, kun asiakirja on allekirjoitettu. Allekirjoittajalta voi vaatia vahvan tunnistautumisen. Allekirjoituskutsun voi lähettää myös itselleen, mikä on tosi kätevää, kun on kyseessä esim. sopimus.  Allekirjoitetun asiakirjan voi halutessaan tulostaa, mutta se säilyy kyllä sähköisessä arkistossakin. Siis lämmin suositus Aatos Signille.

https://aatos.app/aatossign/

Hyödyllisiä linkkejä

OmaVero - https://www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/omavero/

Verohallinnon laskurit (veroprosentti, alv jne.) - https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/asioi-verkossa/verohallinnon_laskuri/

Suomi.fi-valtuudet - https://www.suomi.fi/valtuudet

Patentti- ja rekisterihallitus - https://www.prh.fi/fi/index.html

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä - https://www.ytj.fi/

Ilmainen palkanlaskentajärjestelmä - https://www.palkka.fi/

Tietosuoja - https://www.yrittajat.fi/lataa-tietosuojaopas

Yrittäjyys ja liiketoimintasuunnitelma - https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/perustietoa-yrittajyydesta/yrityksen-perustaminen/liiketoimintasuunnitelman-tekeminen

Asteri-kirjanpito https://www.asteri.fi

SimplBooks-kirjanpito-ohjelma https://www.simplbooks.fi/

Työterveyslaitos - yrittäjän työssä jaksaminen https://www.ttl.fi/yrittaja/yrittaja-huolehdi-itsestasi/

Yrittäjän työterveyshuolto - https://www.kela.fi/tyoterveyshuolto-yrittaja

YEL-vakuutus - https://www.elo.fi/yrittaja/tietoa-yel-vakuutuksesta/milloin-yel-vakuutus-pitaa-hankkia

Aatos Sign - sähköinen allekirjoitus - https://aatos.app/aatossign/

Ilmaisia ohjelmia eri tarkoituksiin, kuten kirjanpitoon

https://www.ilmaisohjelmat.fi/kirjanpito

Maksupääte iZettle - https://www.izettle.com/fi/maksupaate

Kitsas-kirjanpito-ohjelma : https://kitsas.fi/

Mahdolliset lataukset omalla vastuulla