Tintin lukuvinkkejä

Tintti itse lukee tietenkin Tilisanomia, vero- ja kirjanpitolakeja ym. alan kirjallisuutta, mutta annetaan puheenvuoro hänen alter egolleen Leenalle, jolla sanottava ei ihan heti lopu: 

  • Camilla Läckberg (Erica Falck), Anna Jansson (Maria Wern), Viveca Sten (Sandhamnin murhat, sankaritar Nora Linde), Liza Marklund (Annika Bengtzon) jne.,  ja tässä samalla huomasin, että näköjään monella lempparikirjailijalla sankaritar on nainen :)
  • Tykkään myös miessankareista, kuten Donna Leonin Guido Brunettista - Donna osaa niin kivasti kuvailla elämää Venetsiassa, alkaa ihan haluttaa grappaa, kun niitä lukee. Toinen suosikkimies on Mari Jungstedin Anders Knutas, vaikka minua on alkanut ärsyttää se rako Karinin etuhampaiden välissä...
  • Edellä mainittujen lisäksi tykkään monista muistakin, kuten Camilla Grebestä, Lars Kepleristä, Tess Gerritsenistä, Sidney Sheldonista, Jo Nesbosta jne.
  • Murhien lisäksi kaipaan välillä romantiikkaa ja kevyempää viihdettä, ja tässä sarjassa uusi suosikkini on Lucinda Riley, jonka Seitsemän sisarta -kirjasarja on vienyt sydämeni aivan kokonaan. Myös muut hänen kirjansa ovat hyvin viihdyttäviä.
  • Romantiikkasarjaan kuuluu myös kestosuosikki Nora Roberts - hän on kirjoittanut ihan huikean määrän kirjoja. Cathy Kelly on myös tosi viihdyttävä. Danielle Steelin kirjat olivat ennen suosikkejani, mutta viime aikoina en ole lukenut häneltä mitään, ehkä olen jo hieman kyllästynyt häneen.

Rakkaudesta kirjoihin ja lukemiseen

Lukeminen on ihanan rentouttavaa, minulla pitää aina olla kirja tai useampikin kesken. Aikaisemmin halusin aina omistaa itse kirjat, ja keräsin melkoiset määrät suosikkikirjailijoideni teoksia kirjahyllyyni. Nyt olen luovuttanut ja parin viime vuoden aikana olen tehnyt ns. kuolinsiivousta kirjojen osalta - olen antanut niitä pois satoja kappaleita. Eihän tällainen lukutoukka tietenkään ikinä pääse niistä kokonaan eroon, enkä edes halua. Olen jättänyt kirjahyllyyni vielä paljon luettavaa sekä lapsenlapsia varten muutamia ihania kirjoja - Muumitarinoita, Pikku Prinssi, Narnian tarinat jne. 

Kauppareissuilla käyn aina tarkistamassa uudet kirjat - nyt odotan jännityksellä Seitsemän sisaren viimeistä osaa. Camilla Läckbergin ja Mari Jungstedin uusimpia olen toistaiseksi vain tyytynyt ihailemaan, odotan, että niistä tulisi pokkariversiot. Ja juuri äsken tuli mainos, että Kepleriltäkin on tullut uusi kirja - apua, en kestä :) Lapset, jos satutte vierailemaan näillä sivuilla, niin luitte juuri äsken yhden joululahjavinkin :)

Kesäkuu 2023 Kesäkuu 2023 Kesäkuu 2023 Kesäkuu 2023 Kesäkuu 2023 Simona Ahrnstedtin romanttista höttöä

Kuukauden kirja - linnoissa kreivien häät vietetään :)

Tai siis kuukauden kirjat elikkäs Simona Ahrnstedtin historiallisia romaaneja peräti kolme kappaletta. Niin kuin jo tiedättekin, olen vannoutunut murhamysteerien lukija, mutta aina välillä tekee hyvää tehdä syrjähyppyjä :). Nyt käväisin siis kreivien ja ritarien maailmassa 1300-1800-lukujen Ruotsissa. Ja mikä mahtava syrjähyppy se olikaan - suorastaan ahmin nämä kolme kirjaa parissa päivässä. Simona Ahrnstedt on syntynyt 1967 Prahassa, ja nämä historialliset romaanit olivat hänen ensimmäinen tuotoksensa. Myöhemmin hän on kirjoittanut paljon muita romaaneja, joista myös pidän todella paljon. Tässä linkki WSOY:n sivuille https://www.wsoy.fi/kirjailija/simona-ahrnstedt, mistä voit lukea hänestä ja hänen kirjoistaan enemmän. Hän kirjoittaa mielestäni tosi sujuvasti ja koska rakastan myös Ruotsia ja ruotsalaisuutta, niin on kiva, että kirjojen tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin, tosin enimmäkseen Tukholmaan, mutta se on vain positiivista, koska Tukholma on ihana kaupunki. 

Unelmia ja yllätyksiä

Ensimmäinen kirja oli ehkä paras näistä kolmesta. Se kertoo Beatrice Löwenströmin varsin kiehtovan tarinan. Beatrice on upea punapää, ja asustelee setänsä holhokkina Tukholmassa 1880-luvulla. Oopperassa hän tutustuu hurmaavaan Seth Hammerstaaliin ja se on menoa, mutta ennen loppuhuipennusta ehtii kyllä tapahtua monenlaista - sekä ihanaa että kamalaa. En voi kertoa enempää, mutta suosittelen lämpimästi lukemaan tämän kirjan. 

Sitoumuksia

Sitoumuksia on kertomus 1300-luvulla eläneestä Illiana Henrikintyttärestä, joka on parantaja ja kasvien tuntija. Hänellä on kihlat sovittuna erään Alexin kanssa, mutta kohtalo heittää hänen tielleen ritari Markus Järnin, ja taas mennään. Ei ole helppo heidänkään tarinansa, mutta rakkausromaaneihin voi aina luottaa. Loppu on onnellinen tavalla tai toisella, mutta varsin mielenkiintoinen kertomus oli tämäkin. 

Skandaalinkäryä

Skandaalinkäryä kertoo Magdalena Swärdistä, joka menettänyt kaiken. Tämän kirjan tapahtumat sijoittuvat 1600-luvun lopulle. Magdalena pestataan Venus Dag och Nattin esiliinaksi vuoden 1685 suurimpiin juhliin, ja tarkoitus on, että Venus avioituisi Wadenstiernan linnan omistajan kreivi Gabriel Gripklon kanssa, mutta asiat harvoin menevät niin kuin on suunniteltu. Juhlissa tietenkin tapahtuu kaikenlaista, ja tämän kaikenlaisen seuraukset pitää lukea tästä kirjasta, koska sekin on äärimmäisen nautittava lukukokemus. 

Uusia lukemattomia Seuraavaksi nämä neljä

Seuraavaksi nämä neljä kirjaa

Seuraavana vuorossa on Kätketty perintö - Hyacinthin tarina Bridgerton-sarjasta. Jos ette ole katsoneet sitä NetFlixistä, niin nyt äkkiä katsomaan se. Aivan parasta viihdettä.

Lukulistalla on myös paljon kehuttu Satu Rämön Hildur sekä vanhaa tuttua Kristina Ohlssonia. Aivan uusi tuttavuus on Rebecca Serle, mutta se ei taida kolahtaa minuun. Nimittäin aloittelin sitä jo tuossa jonkun aikaa sitten, mutta jäi vielä kesken. Voi olla, että en luekaan sitä.