Tintin lukuvinkkejä

Tintti itse lukee tietenkin Tilisanomia, vero- ja kirjanpitolakeja ym. alan kirjallisuutta, mutta annetaan puheenvuoro hänen alter egolleen Leenalle, jolla sanottava ei ihan heti lopu: 

  • Camilla Läckberg (Erica Falck), Anna Jansson (Maria Wern), Viveca Sten (Sandhamnin murhat, sankaritar Nora Linde), Liza Marklund (Annika Bengtzon) jne.,  ja tässä samalla huomasin, että näköjään monella lempparikirjailijalla sankaritar on nainen :)
  • Tykkään myös miessankareista, kuten Donna Leonin Guido Brunettista - Donna osaa niin kivasti kuvailla elämää Venetsiassa, alkaa ihan haluttaa grappaa, kun niitä lukee. Toinen suosikkimies on Mari Jungstedin Anders Knutas, vaikka minua on alkanut ärsyttää se rako Karinin etuhampaiden välissä...
  • Edellä mainittujen lisäksi tykkään monista muistakin, kuten Camilla Grebestä, Lars Kepleristä, Tess Gerritsenistä, Sidney Sheldonista, Jo Nesbosta jne.
  • Murhien lisäksi kaipaan välillä romantiikkaa ja kevyempää viihdettä, ja tässä sarjassa uusi suosikkini on Lucinda Riley, jonka Seitsemän sisarta -kirjasarja on vienyt sydämeni aivan kokonaan. Myös muut hänen kirjansa ovat hyvin viihdyttäviä.
  • Romantiikkasarjaan kuuluu myös kestosuosikki Nora Roberts - hän on kirjoittanut ihan huikean määrän kirjoja. Cathy Kelly on myös tosi viihdyttävä. Danielle Steelin kirjat olivat ennen suosikkejani, mutta viime aikoina en ole lukenut häneltä mitään, ehkä olen jo hieman kyllästynyt häneen.
  • Pakko myös suositella Julia Quinnin Bridgerton-sarjaa - historiaa ja romantillista actionia - aah :). Tälle kirjasarjalle joko lämpenee tai sitten ei lämpene. 

Rakkaudesta kirjoihin ja lukemiseen

Lukeminen on ihanan rentouttavaa, minulla pitää aina olla kirja tai useampikin kesken. Aikaisemmin halusin aina omistaa itse kirjat, ja keräsin melkoiset määrät suosikkikirjailijoideni teoksia kirjahyllyyni. Nyt olen luovuttanut ja parin viime vuoden aikana olen tehnyt ns. kuolinsiivousta kirjojen osalta - olen antanut niitä pois satoja kappaleita. Eihän tällainen lukutoukka tietenkään ikinä pääse niistä kokonaan eroon, enkä edes halua. Olen jättänyt kirjahyllyyni vielä paljon luettavaa sekä lapsenlapsia varten muutamia ihania kirjoja - Muumitarinoita, Pikku Prinssi, Narnian tarinat jne. 

Kauppareissuilla käyn aina tarkistamassa uudet kirjat - nyt odotan jännityksellä Seitsemän sisaren viimeistä osaa. Camilla Läckbergin ja Mari Jungstedin uusimpia olen toistaiseksi vain tyytynyt ihailemaan, odotan, että niistä tulisi pokkariversiot. Ja juuri äsken tuli mainos, että Kepleriltäkin on tullut uusi kirja - apua, en kestä :) Lapset, jos satutte vierailemaan näillä sivuilla, niin luitte juuri äsken yhden joululahjavinkin :)

Satu Rämö Satu Rämö Satu Rämö Satu Rämö Satu Rämö Kolmas, toivottavasti sarja vielä jatkuu

Kuukauden kirja - Jakob

Satu Rämö on ollut minulle tämän vuoden positiivisin kirjailijayllätys. Hänen ensimmäistä kirjaansa Hilduria kehuttiin paljon eri yhteyksissä, ja niinpä minäkin hankin sen itselleni. Hildurin tarina oli todella mielenkiintoinen lukukokemus - Hildur toimii rikosetsivänä Islannin syrjäisillä vuonoilla, ja on hieman erikoinen persoona, joka purkaa lapsuuden traumoja surffaamalla ja kuntoilemalla. Hildurin sisaret Rosa ja Björk ovat kadonneet lapsena, eikä heidän kohtalostaan ole tietoa. Hildur saa työparikseen suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakobin, jolla myös on yhtä sun toista traumaa ja haasteellinen elämäntilanne. Islanti maana on kiehtova - siellä on paljon mystiikkaa niin kuin meillä Suomessakin, ja mystiikka kiinnostaa minua tosi paljon. 

Mielestäni Satu kirjoittaa tosi hyvin ja on onnistunut luomaan Hildurista ja Jakobista henkilöt, joihin on helppo samaistua. Hänellä on myös paljon tietoa sekä Islannin että Suomen kulttuureista, ja on aina kiva saada tietää pieniä asioita, jotka jossakin toisessa maassa tehdään aivan eri tavalla kuin mitä täällä, tai miten asuinpaikka voi vaikuttaa kaikkeen toimintaan.

Hildur oli niin hyvä, että oli ihan pakko hankkia myös Rosa ja Björk, jossa selvisi, mitä Hildurin pikkusisaruksille oli tapahtunut, mutta ihan kaikki ei siinäkään selvinnyt. Kirja oli vähintään yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin, ehkä jopa parempi, joten pakkohan se oli ostaa sarjan kolmaskin osa, jonka pääosassa on Jakob. 

Jakobin tarina on yllätyksellinen ja lähtee liikkeelle Äkäslompolosta. Satu Rämö asuu siellä Suomessa ollessaan. Vaikka tarinat ovatkin keksittyjä, niin minulle on aina plussaa, jos kirjan tapahtumat sijoittuvat paikkoihin, missä itsekin olen käynyt. Pakko siis lisätä Reykjavik listalle :). Kirjoissa tosin ollaan enemmän muualla kuin Reykjavikissa, mutta sinne on helpoin matkustaa. 

Jakobin tarinassa Hildur saa myös lisätietoja sisaruksistaan Rosasta ja Björkistä, eivätkä tiedot häntä ilahduta. En halua paljastaa, mitä kirjassa tapahtuu - sinun pitää lukea se ihan itse - lämmin suositus!

Lisätietoja löytyy https://satu.is/

Uusia lukemattomia Seuraavaksi nämä neljä

Seuraavaksi nämä neljä kirjaa

Seuraavana vuorossa on Kätketty perintö - Hyacinthin tarina Bridgerton-sarjasta. Jos ette ole katsoneet sitä NetFlixistä, niin nyt äkkiä katsomaan se. Aivan parasta viihdettä.

Lukulistalla on myös paljon kehuttu Satu Rämön Hildur sekä vanhaa tuttua Kristina Ohlssonia. Aivan uusi tuttavuus on Rebecca Serle, mutta se ei taida kolahtaa minuun. Nimittäin aloittelin sitä jo tuossa jonkun aikaa sitten, mutta jäi vielä kesken. Voi olla, että en luekaan sitä.

Tähän päivitystä sen verran, että Hildur ja Satu Rämön seuraavatkin kirjat on luettu ja äärimmäisen hyviksi todettu! Bridgertonien osalta luettavaa on paljon, Kätketty perintö ja pari muutakin on myös luettu ja ne olivat taattua laatua, suosittelen :).