Tintin lukuvinkkejä

Tintti itse lukee tietenkin Tilisanomia, vero- ja kirjanpitolakeja ym. alan kirjallisuutta, mutta annetaan puheenvuoro hänen alter egolleen Leenalle, jolla sanottava ei ihan heti lopu: 

  • Camilla Läckberg (Erica Falck), Anna Jansson (Maria Wern), Viveca Sten (Sandhamnin murhat, sankaritar Nora Linde), Liza Marklund (Annika Bengtzon) jne.,  ja tässä samalla huomasin, että näköjään monella lempparikirjailijalla sankaritar on nainen :)
  • Tykkään myös miessankareista, kuten Donna Leonin Guido Brunettista - Donna osaa niin kivasti kuvailla elämää Venetsiassa, alkaa ihan haluttaa grappaa, kun niitä lukee. Toinen suosikkimies on Mari Jungstedin Anders Knutas, vaikka minua on alkanut ärsyttää se rako Karinin etuhampaiden välissä...
  • Edellä mainittujen lisäksi tykkään monista muistakin, kuten Camilla Grebestä, Lars Kepleristä, Tess Gerritsenistä, Sidney Sheldonista, Jo Nesbosta jne.
  • Murhien lisäksi kaipaan välillä romantiikkaa ja kevyempää viihdettä, ja tässä sarjassa uusi suosikkini on Lucinda Riley, jonka Seitsemän sisarta -kirjasarja on vienyt sydämeni aivan kokonaan. Myös muut hänen kirjansa ovat hyvin viihdyttäviä.
  • Romantiikkasarjaan kuuluu myös kestosuosikki Nora Roberts - hän on kirjoittanut ihan huikean määrän kirjoja. Cathy Kelly on myös tosi viihdyttävä. Danielle Steelin kirjat olivat ennen suosikkejani, mutta viime aikoina en ole lukenut häneltä mitään, ehkä olen jo hieman kyllästynyt häneen.

Rakkaudesta kirjoihin ja lukemiseen

Lukeminen on ihanan rentouttavaa, minulla pitää aina olla kirja tai useampikin kesken. Aikaisemmin halusin aina omistaa itse kirjat, ja keräsin melkoiset määrät suosikkikirjailijoideni teoksia kirjahyllyyni. Nyt olen luovuttanut ja parin viime vuoden aikana olen tehnyt ns. kuolinsiivousta kirjojen osalta - olen antanut niitä pois satoja kappaleita. Eihän tällainen lukutoukka tietenkään ikinä pääse niistä kokonaan eroon, enkä edes halua. Olen jättänyt kirjahyllyyni vielä paljon luettavaa sekä lapsenlapsia varten muutamia ihania kirjoja - Muumitarinoita, Pikku Prinssi, Narnian tarinat jne. 

Kauppareissuilla käyn aina tarkistamassa uudet kirjat - nyt odotan jännityksellä Seitsemän sisaren viimeistä osaa. Camilla Läckbergin ja Mari Jungstedin uusimpia olen toistaiseksi vain tyytynyt ihailemaan, odotan, että niistä tulisi pokkariversiot. Ja juuri äsken tuli mainos, että Kepleriltäkin on tullut uusi kirja - apua, en kestä :) Lapset, jos satutte vierailemaan näillä sivuilla, niin luitte juuri äsken yhden joululahjavinkin :)

Maaliskuun kirja Maaliskuun kirja Maaliskuun kirja Maaliskuun kirja Maaliskuun kirja Mads Peder Nordbo Tyttö ilman ihoa

Kuukauden kirja - huhtikuusta syyskuuhun

Tintti on viettänyt kesälomaa ihan huolella, kun ei ole jaksanut edes päivittää kuukauden kirjoja :). No totta puhuen aika on vain vierähtänyt, ja Tintille kävi niin kuin monelle muullekin bloggarille, vloggarille ja tubettajalle - joskus vaan iskee bureout, eikä huvita. Se ei silti tarkoita, ettenkö olisi lukenut. Olen lukenut varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin, en jaksa edes laskea, montako kirjaa tässä keväästä alkusyksyyn on tullut luettua. Juuri äsken lopetin Viveca Stenin Syvissä vesissä, ja aloitin Anne Holtin Minkä taakseen jättää. Merkittävistä luetuista kirjoista mainittakoon Lucinda Rileyn Kadonnut sisar, se oli aika yllättävä (siis hyvällä tavalla), ja lievä pettymyskin, kun sarja jatkuukin vielä Papa Saltin tarinalla. Lucindan poika kirjoittaa sen loppuun, koska suureksi suruksemme Lucinda nukkui pois 11.6.2021. 

Maaliskuun kirja on: Mads Peder Nordbon Tyttö ilman ihoa

Tämähän ei tietenkään ole ainoa kirja, jonka olen maaliskuussa lukenut - olen lukenut myös paljon muuta, kuten esimerkiksi pari Marian Keyesiä, ja nauranut ihan litkuna itse itsekseni niiden kanssa. Mads Peder Nordbo on minulle aivan uusi tuttavuus, ja tunnustan, että ostin kirjan, koska sain halvalla (3 eurolla). En ole juurikaan tutustunut tanskalaiseen kirjallisuuteen satuja lukuunottamatta, joten varmaan oli korkea aika. Haluaisin myös käydä Kööpenhaminassa, mutta en ole vielä onnistunut siinäkään, ehkäpä vuoden kuluttua jo pääsisi reissaamaan. 

Kirjailja Mads Peder Nordbo asuu Grönlannin Nuukissa - erittäin jännittävää. Kirjailija on myös viestinnän ammattilainen, ja sen kyllä huomaa - teksti on sujuvaa ja tarina vie mukanaan. Kirjan sankari on toimittaja Matthew Cave, jonka elämässä on tapahtunut hirvittävä tragedia, josta selviäminen on vaikeaa. Hänellä on tuhannen taalan tilaisuus elämänsä suurimpaan skuuppiin, kun Grönlannista löytyy jäämuumio, mutta hän joutuu keskittymään selittämättömiin väkivallantekoihin. Pikkuhiljaa tilanne muuttuu aina vain vaarallisemmaksi, ja Matthewin on luotettava hyvinkin epäilyttävään Tuparnaaqiin - yltympäriinsä tatuoituun naiseen, joka on ollut vankilassa tuomittuna isänsä murhasta vuosia aikaisemmin.

Kirja on paitsi jännittävä myös kiinnostava kuvaus elämästä Nuukissa - sinne en jostakin syystä edes haaveile matkustavani. Täällä on ihan riittävän kylmää ja ankeaa aina välillä. Mikä parasta , tämä on vasta avausosa trillerisarjalle, josta ehdottomasti aion lukea seuraavatkin, Suosittelen lämpimästi :) 

Kirjoja Love my books